Torsdag 26/5#2

Hmhm, ja det blev inte riktigt någon jogging för att få bort träningsvärken som planerat. Istället blev det middag på stan och vindrickande på Joy med Maria. Men vadfan lite rödvin ska ju bara vara bra, och är man glad så mår kroppen bra. Så vi kör på det och knuffar bort det dåliga samvetet.

Det blev förresten ingen BUS från kicks, köpte Id kit istället, nöjd som attan är jag. Och då har jag inte ens experimenterat desto mer utan bara viftat runt lite av en färg i nyllet före jag drog ner på stan. Det kommer nog bli kalas när jag lärt mig ordentligt!

Imorgon ska jag ha en riktigt nice kväll för mig själv, ska kasta iväg grabbarna till krogen efter dom bastat vare sig dom vill eller ej. Sen ska jag mysa med Greys, ögonbrynsfärgning, hårfärgning, hårborttagning, skrubba bort döda hudceller och annat brudtjaffs som jag inte har ro att göra när Jamppa hänger över axeln på mig.


På lördag är det personalfemppa och jag är riktigt taggad, lär dock inte vara lika taggad imorgon när jag ska försöka hitta något att ha på mig. Min röv har vuxit till sig i samma takt som pattarna, så jag har ett par jeans jag får på mig utan att strypa blodtillförseln till benen, dom jag ens får över höfterna dvs. Jaja kurvor är king, Kim Kardashian kan slänga sig i väggen för här kommer jag: 8-dels same från Haparanda med mumindalsdialekt, grop i hakan, 155cm lång och storlek 38 i skor. Helvete vad exotisk jag låter!

Nu är det nog vinet som snackar. Tack och godnatt!
'
En bild säger mer än tusen ord


Torsdag 26/5

Dagens tråkiga måsten är avklarade, nu ska jag på Kicks och be dom trolla fram en BUS som ger en clean bränna utan att man ser ut som en morot med ruttet blast. För nu är jag less på att vandra gatan fram som en vålnad. Och så kom jag på att det är sommar om nån vecka och jag ser ut som barbapappa, så igår var vi och sprang i Nydala, därför går jag som om jag hade en pinne i baken idag. Ska och jogga bort träningsvärken när Jani drar på nå jippo på Cramo ikväll.


Imorgon ska jag sitta barnvakt åt två härliga ungar, om det blir regn som utlovat blir det Busplaneten för hela slanten, fick höra av en tjej att det är helvetet på jorden men man får offra sig för den goda sakens skull! Fast vem vet, jag kanske har minst lika roligt om inte roligare än ungarna!

BUS var det, senasejj!

Tisdag 24/5

Det lite mindre bra med att stiga upp före fan själv är att jag redan dragit dagliga cyberspace snoket, kollat flera greys avsnitt, drömt mig bort till Italien, slagit mig själv på fingrarna efter att nästan klickat hem kläder för en smärre förmögenhet från Bubbleroom och badat badkar. Vad gör jag nu? Det är flera timmar tills jag börjar jobba och jag är uttråkad. Jag vågar inte fara på stan för då kommer jag se en massa jag vill ha och visakortet kommer glöda imorgon så fort affärerna öppnat.

Helt otroligt vilka problem man kan ha. Bokat och klart för en Gävle/Sthlms resa den 8-13, men med min tur så kommer väl askmolnet förstöra allt och min och Lindas vilda framfart på Grönan går upp i rök.

Börjar bli jäkligt pepp på semestern som är i antågande. Jani fick ju Zorbing av mig i julklapp så då ska vi rulla boll nerför backe! I Danmark kommer Tivoli få celebert besök av just oss. Kan tänkas att våran semester kommer bestå av karuseller och öl. Jag har en sån känsla. Drömsemester enligt mig.


För er som kanske inte hajjar så sitter man fastspänd inne i bollen




Kanske ska stanna i Göteborg och åka Balder när vi ändå är på vägarna, det var några år sen sist!


Gå från pub till pub längs Ströget och pimpla öl och käka pölse?

Näförfan ge mig semester nu!


Måndag 23/5

Regnet som faller över umeå hade inte kunnat komma mer lägligt. Jag kände verkligen för en innesittar-dag så fort jag slog upp mina gröna på morgonen. Så nu har krukorna fått färg, "halsband" och namnskylt. Igår fick vi upp två av fem bambujalusier som vi köpte i lördags, så burspråket börjar äntligen likna bilden jag fick i mitt huvud första gången vi var och kollade på lägenheten.


Ena hörnet av burspråket


Vi roade oss med att göra ljuslyktor igår, lagom ansträngade söndagsprojekt


För den som känner att dom bara skulle vela ge mig en present sådär helt plötsligt, jag vill ha en systemkamera!



Nu ska jag röja undan tvätten och sen tömma ena bokhyllan, projekt på gång där med.
Och på onsdag ska griffelväggen ta form:-) Om det blir direkt på skåpet som jag tänkte eller på en plywoodskiva som skruvas på får vi se. Jamppa har egentligen hål-fobi. Alltså att borra hål i väggar på hyreslägenheter, men han tar alltså hellre några hål än att måla direkt på väggen!


Tisdag


Dom växer upp så fort, snart vill dom väl flytta hemifrån..




Egen kruka har dom fått, det började bli slaggis om plats för rötterna i trälådan. Så nu ska jag plantera sallad i lådan och så fort jag fått hem växthuset ska dom få flytta ut på balkongen. Fast dom verkar ju trivas alldeles förträffligt i burspråket.


Om jag kanske skulle ta tag i tvätten tills det är dags att åka och plocka upp Maria, vi ska på hemligt uppdrag!


Röja upp i bruna rummet måste jag också göra, min kära mamma och pappa ska inte behöva sova i ett skrotupplag! Om dom nu kommer till helgen, jag hoppas det, jag saknar dom!

3 Juni åker jag mest troligt ner till Linda och vi ska härja skiten ur Grönan, med tanke på hur jävla roligt vi hade bland b-karusellerna på Lulekalaset så kan det bara bli succé! 


Ja det gick ju åt helvete

Jag tar på mig våran förlust. Om jag inte hade dragit rump-dansen rakt framför Janis nylle och sjungit vm guuld när sverige gjorde det första(enda) målet så hade vi vunnit. Karma is a bitch. Vad mer kan man säga. Förlåt sverige, det ska aldrig hända igen!


Imorgon är det i alla fall plantering som står på schemat. Jag måste verkligen kasta en jävla massa kärlek på mina odlingar, för dom har börjat växa ur lådan dom står i, så varsin egen maffig kruka ska dom få!

Plus lite annat pyssel som jag ska ägna mig åt. Och fara förbi skolan där jag träffar lite svennar som känner sorgen med mig. Ska dock inte berätta om rump-dansen, då kastar dom väl ut mig!



Ja då är det väl bara att gå och lägga sig då..






Det här kan sluta precis hur som helst

Vinner finland vet jag inte vars jag tar vägen. Jani har börjat hjärntvätta mig med finska nationalsången. På ica visslade jag högt och glatt tills jag insåg vad fan det var för melodi jag visslade på. Som tur är har Maria lovat att hennes dörr står öppen vad som än händer!

Friday i´m in love

Fredagen den 13 ska ju av någon anledning vara en otursdag. Hockus pockus enligt mig. Otur kan man ha vilken dag som helst, jag har nog minst en otursdag i veckan, helt oberoende på vilket datum eller dag det är.

Jag har varit allt annat än otursdrabbad denna dag. Hittills, man ska väl inte ta ut segern i förskott. Hoppade in och vickade för Anita på skolan och har varit och badat med ungarna. Lika kul varje gång, skulle man råka vara på dåligt humör eller nedstämd när man träffar dom där skitungarna så tar det inte lång tid innan det rycker i mungiporna och man har träningsvärk i käkarna när man kommer hem efter allt flinande och skrattande.

Det spelar ingen roll hur många gånger man går fel, bara man tillslut hittar rätt. Jag må vara en värdelös orienterare, men jag hittade fram. Det finns ingenstans jag hellre skulle vela vara än där jag är nu!


Ska börja fixa ihop middag och resten av dagen/kvällen kommer bestå av hockey!




Rollercoaster

Mitt humör kan verkligen stiga upp som en sol och falla platt som en pannkaka på några sekunder. Helt naturligt ska det visst vara. Det är rätt skönt. Jag har alltid haft lite väl hett temperament om man nu ska tro mina föräldrar. Men det är rätt skönt det med, det är den jag är, hur jag blev den jag blivit kan man ju spekulera hur länge som helst i, men på det stora hela är jag nog en salig röra av lite mamma, lite pappa, lite mormor, lite farmor(till utseendet enligt vissa, hur man nu kan se det när det skiljer en hel massa år mellan oss) och lite morfar. Det verkar som att jag ärvt lite gröna fingrar av min kära morfar, det var det inte en jävel som trodde, allra minst jag själv. Men det är kul, jag verkar faktiskt ha fått en hobby jag alltid trott jag skulle ta död på bara jag kastade en blick på den, men mina planteringar frodas som bara den, men det kanske bara är nybörjartur. 


Efter många turer fram och tillbaka börjar jag bli mig själv, jag skrattar när jag är glad, skriker när jag är arg, fräser när jag är irriterad och grinar när jag är ledsen. För inte så länge sen skrattade jag men det kom inte från djupet och hjärtat, det var som ett luddigt skratt som dog lite mer och mer på vägen upp. Gråta kunde jag inte mer än att klämma ut några fjuttiga tårar som inte rensade själen för fem öre. Fräsa och skrika kunde jag desto bättre.

Ja jag skriker och fräser fortfarande när det känns som att det är läge för det, men jag kan skratta ett äkta, lyckligt skratt sekunder efter.

Ibland är riktig lycka att bara tok-bråka och gråta, kasta ljus på skuggor som skrämmer en och inse att det faktiskt bara var en skugga och inget mörkt hål som slukar en.

Mitt största problem är tvivlet jag kastar på mig själv.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det verkar dra ihop sig till en mindre storm här utanför, jag hoppas på åska, regn och rusk. Jag blir nästan euforisk av åska med rejält dunder och brak. Något jag delar med en minst lika knasig äldre syster och en riktig Böna!


Tokstollar som badar efter spöregn med blixt&dunder


Hahaha

Jag har gått och fastnat för en finsk låt som Jani spelade i lördags före vår spontana utgång. Skulle ju kunna vara kul att förstå vad dom sjunger också tänkte jag, så slängde in texten på google translate... Och visst är ju finnarna ett "udda" folkslag, men har svårt att tänka mig att det är det här dom sjunger!

November
Igår steg kvadrat sidan av
mandoliinipuu

November
nu är det skrivet kuvertet
baby jag älskar dig
Jag drack en krog
Dinosauria ben i min famn

November
Idag har jag bråkade mitt rum
När du ett tag jag saknar
nu längtar efter en deponi här
halstorrhet råtta värdar

Godkänd i september
genom den trasiga oktober
längtan efter en öl korg kilisee
över himlen
Dagar som en flock kråkor
raahautuu
mig problem
sad sämsta
barnet när du återvänder till
Vet inte
kan vara en ensam man som tar
November

November
TV armar buffé igen
brinnande ved från
November
det är mänskligheten finger i munnen
människor i skolan
men säkert här i lågorna hotade
här lite i taget till den brända botten

November
allt detta i mitten av SUA
Little Miss
Jag är i källaren med skrivbordet
Återställa spela kör dag och natt


Höhö jag la av ett asgarv när jag läste, men då har jag ju extremt torr humor också!


http://www.youtube.com/watch?v=QxW6DeHJme4

Nu ska jag döda lite städimpulser med dammsugaren

Helg

Jag började min helg kl. 07,00 idag, i samma stund som Maria kom innanför dörren och påbörjade passet jag just slutat. Men fast jag har slutat så sticker jag inte iväg, om det inte vore för att dom åker iväg till skolan kring 07,50 så skulle jag säkert sitta kvar där till kl. 15. Ja alltså det finns inget bättre än kingiga kollegor som gör att man har svårt att masa sig hem. Den 28e har vi personalfest och det kommer nog bli hur kul som helst.

Jamppa försökert trycka i mig vindruvor fast han vet att jag hatar skiten. Jag trycker snart in tänderna på honom om han inte lägger av. Hehe skämt åsido något sånt skulle jag aldrig kunna göra. Det är ju jag som skulle lida mest av att behöva kolla på hans tandlösa fejja efteråt.

I alla fall. Det är grått och regnigt ute. Jag känner mig grå själv. Jag har lyckats dra på mig en redig inflammation i ryggen. Läkaren och sjukgymnasten kunde konstatera det rätt så jävla fort då dom knappt hann peta på mig innan jag ylade aj. Det hela började i tisdags när jag vaknade. Blåsan skrek efter ett toabesök, men det tog  stopp innan jag ens lyft upp huvudet från kudden.

Stelhet på morgonen är jag vad vid, så körde mitt vanliga morgon-stretchningspass. Fan heller. Efter att ha kämpat i en timme utan resultat hade jag inget annat val än att ringa Jani som fick komma hem från jobbet och lyfta/dra upp mig ur sängen.

Drog till norrlandskliniken på en gång där dom skrev ut någon dunderkur på diklofynak och alvedon. Var inte lönt att ropa hej, min mage tål visst inte diklofynak så jag fick sluta med den innan jag skulle gå runt med blödande magsår som grädde på moset. Voltaren salva får bli räddningen tills det blivit så pass bra att jag kan få träningsprogrammet av sjukgymnasten.


Dagens dos av gnäll avklarat, nu ska jag hämta min bok, tända ljus och bara chilla





Ja det var dagens dos av gnäll. Nu ska jag plocka fram min bok och bara chilla

Inte alltid som man tänkt sig

Har märkt att min blogguppdatering halkar efter många gånger för att det ska vara så jäkla svårt att komma på rubriker ibland. Då tappar jag suget. Kan jag inte komma på en headline har jag väl inget vettigt att komma med överhuvudtaget. Varför måste man nödvändigtvis ha en?

Hur som haver så har det nästan sett ut som att vi varit nyinflyttade igen. Efter några vändor på Ikea när vi var till Happis resulterade i en massa småprojekt som ska upp på väggar. Alltid väggar. Jag vågar inte ens tänka tanken på att hantera en slagborr. Jag har en klantighets-gen som gör att jag inte ska hålla på med sånt. Och inget som heter tålamod. Ingen king kombo när man ska göra "fina" hål i väggen och helst kunna få toaspegeln att hänga rakt så man slipper stå snett och få krokrygg.

Nä så jag har vackert fått vänta på att min handyman ska komma hem från jobb, ätit, duschat och gud vet vad mer innan det händer något. Bristande tålamod var det ja. Och jag är inte hjärtlös, klart gubben ska få äta, duscha och gud vet vad mer innan han ska åka på att jobba igen. Men jag vill ha saker och ting på plats i samma stund som grejerna kommit innanför dörren.

Där kan vi verkligen djupdyka på varandras nerver. Jag är hetsig och halvskriker NUNUNU som en annan unge medans han är kolugnet själv och tycker inte att allt behöver hända på sekunden. Sen blir han less på att höra mitt NUNUNU och antingen 1. Så gör han som jag vill och allt blir frid och fröjd. Eller 2. Han gör inte som jag vill, jag surar tills det är dags att gå och sova, jag surar lite till men ger mig tillslut, kryper ihop mot hans rygg och pussar honom på axeln då jag har fobi för att somna osams.

För det är något med att somna som ovänner som jag inte klarar av. För det första har jag skitsvårt att somna, sen sover jag skit och drömmer oftast mardrömmar. Sen vaknar jag på morgonen och mår skit utan att först komma ihåg varför. Nej man ska pola till sig innan man somnar. Om man sen skulle komma på att man faktiskt hade anledning att vara sur så kan man ta upp tråden igen efter första koppen kaffe och är fit for fight igen.


Men oftast kör jag med kvinnlig list, ser liten och klen ut (lätt gjort med mina 155cm) och vädjar till karlakarlen inom honom och frågar snällt om han kan hjälpa mig för att jag inte alls är lika bra på sånt som han.

RSS 2.0